Älskade Mexx

Hur glad blir man inte när man får en sån här bild? Mitt ponnyhjärta svämmar över av stolthet! Idag har Lina och hennes fina ”prins Mexx”, som hon kallar honom, lastat och åkt iväg på träning med markarbete. Jag är helt säker på att det här kommer bli så bra fast det bara va 16 dagar sedan jag lämnade över grimskaftet och det finaste jag hade till Lina.

(null)

Utvärdering januari

Såhär såg målen för januari ut, och nu tänkte jag utvärdera dom lite.

– Sitsträning minst varannan vecka, gärna oftare, sträva mot 8a på sitsen
– Bli säkrare i bytena och skolorna
– Börja lägga in linjer och rörelser från Msv A
– Hitta en ”hemmatränare” jag trivs med

Det här med sitsträningen har verkligen inte gått bra, har inte gjort det en enda gång.. Nu krävs det ju att man är två stycken, och mamma har jobbar borta nästan varje vecka, men vi får bli bättre på det, kommer ta med mig det målet.

Bytena är mycket säkrare och bättre, han är mer mellan hand och skänkel och jag vet hur jag ska rida och då blir dom riktigt fin! Skolorna har jag jobbat vidare med, känns ganska säkert nu, nu vill jag ha mer tryck i rörelserna men det är svårt.

Jag har lagt in linjer och rörelser ifrån Msv A. Tanken var att jag skulle rida Msv A:1 på programträning 1 februari men jag ändrade till Msv B:2. Alla rörelser ut Msv A:1 funkar, travprogrammet flyter fint men när vi kommer till galoppen blir det lite för mycket av det goda. Vi måste hitta lugnet.

Det här med att hitta en ”hemmatränare” jag trivs med är svårt. Nu rider jag och tar hjälp av Viktor 1-2 gånger i veckan vilket funkar bra då jag får små enkla tips och någon som håller ögonen på en. Ska rida för Ingela den 7 februari, red mycket för henne med Mexx och det var väldigt bra så hoppas på det.

Jag tycker vi har tränat på bra under januari. Nu ska fundera ut lite nya mål :)

(null)

Massage

Idag har vi bara myst och pysslat. Han fick massage utav mamma och fick stå med spikmattan en bra stund. Jag pysslade på och friserade honom lite grann. Sedan plockade och städade jag lite i stallet, jag gillar ordning och reda!
(null)

(null)
Tycker om honom <3

Kroppen ger upp

Jag börjar bli lite orolig över min axel. Den har varit riktigt bra en längre tid, kändes som den blev riktigt bra då hästarna hade vila. Efter jag satte igång funkade den fortfarande lika bra och den vänstra armbågen låg till och med sluten in till kroppen (som ni kan se på bilder och filmer så vinklar jag ofta ut armbågen och tippar omkull handen). Efter jullovets mockning så känns det som att den blivit värre, jag får hela tiden kommentarer om min handställning på vänster handen, jag känner mig svag och får riktigt ont när jag rider :(

Ändå försöker jag träna mycket på gym, och jag har gått på sjukgymnastik..

(null)
Här syns det tydligt att vänstra armen lever sitt eget liv…

Ingen equiterapeut

Min equiterapeut var sjuk imorse så det blev ingen behandling idag, hoppas hon blir frisk snabbt så vi kan boka in en ny tid!

Jag och Benny tog oss en tur på galoppslingan, jag tyckte som vanligt att det var lattjo lajban medans Benny undrade vad vi höll på med. Han tog och kastade en hel rad med byten kors och tvärs, mest troligt för att han också ville ha lite roligt.

(null)

Hoppträning

Idag var det äntligen dags för hoppträning, han kändes så fin. Det var ganska mycket svängar och en trixig bana men Benny redde ut det väldigt bra måste jag säga. Han har börjat vänta mycket mer i hoppningen och kastar sig inte iväg längre utan löser det hela väldigt bra.

På slutet lade vi ihop allting och då låg hindren på ca 90 och han blir lite hetare då men är ändå fin :)

(null)

(null)
Benny var trött när vi kom hem :)

Träning

Ikväll var det dags för träning igen. Jag har ett stort problem just nu och det är att han är helt fantastisk på hackamore och träns men så fort jag sätter på kandaret så fungerar ingenting, han blir extremt dragande och så drar jag åt andra hållet, väldigt dålig kombination. Har frågat många om råd och testat lite olika bett men inte hittat riktigt rätt. Igår rådfrågade jag Viktor som höjde upp betten, och det rejält, och då vart det hur bra som helst! Benny blev lätt i handen och galoppen blev rundare och han blev känsligare, så häftigt vad så lite kan göra skillnad!

Vi jobbade en meter innanför fyrkantsspåret med skolorna. Benny lärde sig ganska fort så fick lägga upp tempot lite innan jag gick in i öppnan. Det var ganska svårt men han va väldigt fin stundtals. För att det inte skulle bli allt för lika hela tiden så bröt vi av med lite galopparbete emellan åt. Jag jobbade med lite serier innanför fyrkanten, så duktig Benny!! På slutet blev han riktigt trött och började stöka men han ställde sig aldrig och började resa, vilket jag ser som mycket positivt! :)

Jag är verkligen så nöjd med Benny idag, han var fantastisk – på kandar!

IMG_6689.JPG

IMG_6692.JPG
Här var han fin på kandar!

Veckoplanering v. 5

Måndag, dressyrträning
Tisdag, uteritt
Onsdag, hoppträning
Torsdag, uteritt (equiterapeuten kommer)
Fredag, vila
Lördag, dressyrträning
Söndag, programträning

På torsdag kommer äntligen våran fantastiska equiterapeut Monica och kollar igenom Benny. Brukar bli en ny häst efter det. Sedan på söndag är det programträning, det har jag verkligen sett fram emot!

IMG_8573-0.JPG
Och för er som återigen tror att jag bara rider på kandar får här ett bildbevis ;)

Gnistrande snö

Idag gnistrade solen och snön tillsammans, det var verkligen så vackert. Jag passade på att rida ut medans det var ljust och solen faktiskt värste lite, första gången i år man känner det. La mig på ovalen och busade loss, jag tyckte det var barnsligt kul medans Benny helst hade varit i ridhuset och trasslat ihop sina fyra ben kändes det som. Men det tar vi en annan dag! :)

Har fått en hel del nya projekt i företaget som jag ska sätta mig ner och fundera över ikväll. Så roligt!!

IMG_9036.JPG
Tog en bild när jag gav hästarna middag