Umeå Ryttarförening 28/2

Idag var det inte bra.. Framför allt från min sida. Benny var ganska spänd när jag hoppade upp och skyggade lite vid ett tajt möte och sen blev det bara sämre. Han gick inte alls fram för skänkeln…

Inne på banan var han ganska off men tryckte på han ordentligt runt banan. Han reste i halt hälsning, första hörnpasseringen och vänster öppna. Galoppdelen var ju faktiskt ganska bra med tanke på att traven va kaos. Passade på att ta några extra skrittsteg i dom enkla bytena då han ofta ger sig iväg och taktar i dom.

Jag va inte så ledsen och besviken utan mer uppgiven. Först tänkte jag att det här kommer aldrig försvinna.. Men efter en stund så insåg jag att jag varit extremt spänd inför det här, hade ont i huvudet från fredag morgon tills precis efter ritten, då släppte allt. Det har såklart stor påverkan, Benny har ett känslig humör och han kände säkert av mig. Jag försökte tänka att jag skulle rida som jag gjorde i höstas och som jag gjort hemma, men jag kände inte riktigt den där glädjen. Finns bara en sak att göra, träna på att tävla :)

Det är en ny dag imorgon och då får vi ta nya tag! 

Hippologum

Nu är vi på plats på Hippologum i Umeå. Tänkte promenera på tävlingsbanan ikväll vid 20.00.

(null)

Svårt, svårare, rida…

Varför är det så himla svårt att rida? Varför är det så svårt att få till det? Jag måste slappna av och bara lita på mig själv, inte tänka så mycket.

Tog på kandaret och gick till ridhuset idag. Benny kändes ganska fin redan från början men han backar av väldigt mycket på kandaret nu när vi gjort några justeringar, så lätt i handen och tänk framåt.

Allt sitter på hackamore och träns men han samlar sig lite för mycket på kandaret och piruetterna blir pannkaka. Serien däremot blir ganska bra, han är verkligen villig att göra allt rätt vilket jag ser som en otroligt bra egenskap. Något som va positivt va att traven va riktigt bra idag.

(null)

Min nya frack

Jag har helt glömt att visa bilderna på min frack. Jag älskar den, den är så himla fin. Det var lite svårt ljus att fota i, men här får ni några bilder på den iaf :)

(null)

(null)

(null)

Fynd

Har fyndat två fina grejer på senaste tiden. Dels ett fint armband från Hööks, 49 kr. Och sen ett pannband från Kyro, 249 kr då det saknas en sten. Som hittat!

(null)

(null)

Nyttigt

Idag åkte jag ut till stallet med Sofia och Lise. Vi begav oss till ridhuset. Red igenom många moment från programmen jag ska rida till helgen, det flyter verkligen fint. Allting kändes fantastiskt bra, nästan lite för bra.

Serien satte vi direkt på första försöket, både fyrorna och treorna! Känns kul att jag känner mig så trygg där :) Jobbade sedan trav och han va fin även där.

Sedan bytte vi runt lite så fick sitta på både Gusty och Galaxy, så otroligt nyttigt.

(null)
Jag och Gusty, januari 2014

Pay & Jump

Idag har vi hoppat Pay & Jump på ridskolan, 70 och 80. Benny skötte sig så exemplariskt bra! I 70 gick det lite fort och han touchade en bom, dock vad det bara skållan som åkte ner. I 80 däremot fick vi till en riktigt fin runda! Tror Benny tyckte det va kul med lite omväxling! :D

(null)

Att bli en lagspelare

Det finns en person jag känner igen mig så otroligt mycket i. Vi är inte ens i närheten av varandra, vi är inte alls på samma nivå och vi håller inte ens på med samma gren. Men det han säger påminner mig så otroligt mycket om hur jag tänker, han blir mer och mer en förebild för mig. Efter jag såg Alexander Zettermann på dokumentären Ryttarprinsen fick jag så många tankeställare.

Visst gör vi alla fel ibland, och det måste man få göra, vi är bara människor. Huvudsaken är att man kan inse sina fel och faktiskt erkänna att det kanske inte va det bästa alternativet. Jag har många gånger vela gjort precis det som Alex gjorde i Falsterbo, ”trycka upp det i deras ansikte lite grann”, men faktiskt undvikit detta. Jag har inte velat spela som en lagspelare, jag har velat gå min egen väg. Men ensam är inte alltid stark. Och det har även jag insett, det är den där teamkänslan som gör att man ger det lilla extra. Den känslan fick jag känna i Umeå, när jag va med Anna, Mona, Mia och Hanna, vilket stöd jag hade av dom den helgen, kanske var det just därför som jag faktiskt kunde genomföra 4 ritter efter att ha blivit utesluten i 2. Den där lagfeelingen behövs.

Just nu har jag massor av idéer som bara sprudlar inom mig, jag har massvis med energi och motivation till att göra saker. Jag vill bli en lagspelare, jag insåg det under viloperioden i november. Men som det är just nu känns det lite som för Alex, de andra i laget måste också bjuda till innan man känner att man känner sig välkommen.. Och så känns det inte just nu. Det kliar i fingrarna som bara den för att jag vill göra så himla mycket. Tålamod.

(null)
Den bästa lagkamrat man kan ha!

Nytt kandar

Jag har köpt ett nytt kandar ifrån Premiera. Jag har ingen aning om hur kvalitén på deras grejer är, men de är väldigt fina till bra priser. Så nu ska jag använda det så fort det kommer i brevlådan och ska ni få en utvärdering.

(null)