Nya sadlar

Idag har vi haft sadelutprovning på båda två. Mycket intressant, vi fick köpa två nya sadlar men jag är så glad att dom kunde ha samma sadel så behöver jag bara lära mig att rida i en ;) 

Det var häftigt att se, eller ja jag fick ju känna, vilka annorlunda gångarter dom fick. Båda fick ännu mera gung i steget och Danny rörde sig med längre och större steg. Känns väldigt spännande att se vad det kommer bli för skillnad, speciellt på Benny som jag känner lite bättre :)

  

Benny är nöjd :)

Danne Panne

Idag har jag ridit Danne Panne på uteplan, äntligen börjar den tina fram!! Han kändes väldigt fin, jobbade med att han ska va kvick för skänkeln men ändå vila på steget, svårt men kul!

   

               

Timrå HSF 14/3

Idag begav vi oss till Timrå för att jag och Benny skulle testa en ny strategi, vi tänkte att vi skulle testa backa några steg och kanske se hur problemet visade sig om jag red en lättare klass med fokus på en låg form och lösgjordhet, mer likt ridningen hemma. Kanske behöver inte jag heller ha samma nervositet om jag rider LB jämfört med Msv B. 

I första klassen LB:2 så vart han otroligt spänd, små studsade och stökade en hel del. Däremellan var han riktigt fin, tråkigt när han håller på såhär, 57%… Jag var ganska passiv i min ridningen och tog det lugnt.

Inför nästan klass, en LA:3, tänkte jag att jag skulle rida lite mer offensivt och verkligen rida igenom honom, han protesterade en hel del och små reste men jag fortsatte gå på han. Inne på banan kändes han ganska fin och vi gjorde ett jämnt travprogram. I galoppen hade vi två missar, en av dom va en resning. Men ändå helt okej. Vi skulle gissa procenten, jag gissade 57 igen, och mamma 60,5. När sedan procenten kom, 68,54%, blev jag så glad, detta räckte till en 2a placering, endast 1,5 poäng efter vinnaren, min fina tävlingskompis Miranda. 

Tillät mig själv dock inte att vara allt för glad då han faktiskt reste.

   

                 

Matsäck

Eftersom jag har två hästar nu som ska ridas och tas hand om gäller det att vara effektiv. Ridhuset är ledigt fram till 16 och tänkte hinna dit med en av hästarna så då blir det mat på bussen ut till stallet. Dessa knäckemackor kan vara min bästa vän! Har en fikalåda i stallet full med dessa så jag kan äta lite mellan hästarna.Veckoschema v. 11

BENNY

Måndag, träning

Tisdag, uteritt

Onsdag, promenad

Torsdag, lösgörande

Fredag, dressyr

Lördag, tävling LB:2, LA:3

Söndag, promenad


DANNY

Måndag, promenad

Tisdag, ridhuset

Onsdag, promenad

Torsdag, ridhuset

Fredag, ridhuset

Lördag, promenad

Söndag, uteritt

Eftersom Danny är ny för oss ska vi bekanta oss med varandra. Tänkte skritta mycket den här veckan och bara känna mig för. Får väl se lite hur jag lägger upp passen. Danny

Påväg hem från Piteå med våran nya superfina häst!!!Sportlovsmys

Idag har det varit jättefint väder hela dagen, trots det har jag myst inne. Fortsatt pumpa mig själv med inspiration genom att kolla på küren från Göteborg. Tråkigt att Benny har två vilodagar nu… Vill rida!Utsläpp

Släppte ut hästarna nu på morgonen, hade kommit någon millimeter snö och solen var på väg upp. Det var magiskt vackert!

(null)

(null)

(null)

Middag

Idag blev det lax och pasta till middag, eftersom jag käkade ensam idag blev det Ryttarprinsen och ännu mer inspiration. Nu mot stallet och sedan ett pass på gymmet!

(null)