Duschade

Idag fick båda pojkarna vila, regnet öste ner och det kändes som att rida bara skulle sätta mer spänningar i hästarna och mig. Istället fick båda en varm dusch så nu är dom ren och fin inför helgens tävlingar :)

  

Bygga bana

Red Danny en sväng i eftermiddag, han kändes fin men lite seg. Det är svårt att veta hur man ska lägga upp det inför tävling nu när det är första gången man ska tävla honom. Red igenom programmen och det kändes bra, allting kommer lite snabbare med en större häst, men han är ju lydig så det går nog bra.

Nu har vi byggt upp banan inför helgens tävlingar :)

   
 

Skitpass

Idag red jag båda, Benny var en ren katastrof. Brast ihop i tårar flera gånger om och ville bara ge upp. Men dom som vill bli och är bäst i världen, dom ger fan inte upp. Så jag tragglade vidare, när vi äntligen fick till en uppridning där han inte reste skrittade jag av länge och promenerade hem. Imorgon har han vilodag och då väntar massvis med massage.

Danny var stel och jag red dåligt idag. Första gången jag kan säga att det gick riktigt dåligt. Tror dock att det hängde ihop lite med Bennys pass… Men det är en ny dag imorgon!  

   

Långa ledningar

Red Danny en sväng igår kväll också. Han var ganska stel idag, han är ju en stor häst med långa ledningar och mycket muskler som måste komma igång. Men det är egentligen lite samma arbete där, han måste också bli kvickare. Han blir lite bekväm, och då gäller det att absolut inte klämma med skänkeln utan kicka till och släppa. 

Jobbade lite linjer ur LA och Msv C men det är svårt på våran utebana just nu. Hoppas att staketet kommer upp ganska tidigt denna vecka så blir det lättare att träna programmen! :)
   

         Några ovisade bilder från Bo Jenå träningen.

Söndag kväll på ridbanan

Ikväll red jag ett pass på utebanan tillsammans med Benny och fick ta igenom en hel del. Han reste och stökade en del men tänkte på samma sätt som jag fick göra på träningen för Bosse och när han lossnade så blev han helt fantastisk! Traven var magisk idag. 

Vi hade det faktiskt mycket jobbigare med galoppen! Han blir lite stark och tar inte riktigt skänkeln i galoppen, där märker man det dock inte lika tydligt som i traven. I traven ställer han sig eller går upp i balanstrav när han inte tar skänkeln, i galoppen blir han stark istället. Så han lurar mig lite där.. Nu blir det jobba med att han alltid ska ta skänkeln framöver och göra massvis av övergångar, kvick kvick kvick.   

Bo Jenå träning dag 2

Efter gårdagens träning var jag otroligt peppad när jag lastade in Benny i transporten. På framridningen kände jag direkt att han tänkte bakåt och inte tog skänkeln och reste en del.

Blev mycket tempoväxlingar och få honom att svara för skänkeln. Sen tittade vi en del på skolorna, samma övningar som igår, och han har verkligen utvecklats och vi har ett helt annat flyt. Sen tar det total stopp ibland men då är det bara att galoppera på fram och sen gå tillbaka till trav när han är avslappnad igen, det är när han spänner sig som han låser sig. Vi kikade senare lite på serierna som ändå är relativt nya för Benny. Fyrorna krånglade en del men vi fick till det, treorna var bra och tvåorna va faktiskt bäst. Avslutade med lite trav längs fyrkanten och några längningar som va helt fantastiska. 
Pratade med Bosse efteråt och sa det att man vill ju inte ge upp när man ser hans fina bitar, och då sa ”ge upp? du får absolut inte ge upp den här hästen!” så det känns kul att det finns fler än jag som tror att han kan bli riktigt bra :) 
  

Bo Jenå träning dag 1

Idag var det äntligen dags för Bo Jenå-träning! Jag valde Danny idag, han kändes väldigt fin redan från början, har ju bara ridit honom en enda gång på kandar innan. 

Vi började med att kika lite på skolorna, mindre böjning och mer tvärning i vänster öppna och mer böjning och mindre tvärning i höger öppna. Jobbade sedan vidare med samma sak i galoppen. Även att variera tempot lite i galoppen så jag får mer nyanser och får honom lite kvickare. Vi kollade även på en hel del serier, både fyror, treor och tvåor, alla var klockrena. Vi avslutade med lite piaff som vi fick mycket beröm för, nu ska han bara bli kvick för skänkeln.
Det känns himla roligt med Danny, han är en fantastisk häst och jag tror verkligen att vi kommer passa tillsammans. Nu ska vi fortsätta träna, 2 veckor kvar till tävling, ska bli spännande och se hur det blir :) 
   

                 

Nya sadeln

Begav mig till ridskolan ikväll med Benny, måste ju lära mig rida i sadeln, lättare sagt än gjort. Började med galoppen och han får ännu lättare för samling i den här sadeln så måste tänka lite lätt framåt då Benny lätt går in i sin egen takt och bubbla och fastnar där när det kommer till samling. 

Skrittade en stund innan jag gick över till traven, tänkte att här kommer det stora problemet. Om han rört sig mycket innan så är det så mycket mer nu. Men det gick så bra att sitta ner! Han kändes väldigt fin, men sadeln glider fram lite och hamnar lite långt fram och då vill han inte trava, ska se hur jag ska göra för att få till det. Annars kändes han fin, han viker in nosen emellan åt men det sitter nog i styrkan nu när jag hittat en annan växel i traven. Speciellt i öppnorna, men det kommer nog :)

Han kändes väldigt fin och på hugget idag, hade lite svårt med skritten då han gärna ger sig iväg och gör små konstiga hopp men hellre att han tänker framåt och att det blir så än att han springer bakåt!

  

Rösta på Piteå!!!

Rösta på Piteås dressyrlag som tog SM-guld 2014, i laget ingick våran fina Danny tillsammans med sin förra ägare Erika Viklund :)

  

På bilden ser ni Danny och Erika.