Ånge RK 2/5

Dags för tävlingsdag 2. Svängde in på ridskolan innan vi åkte och kollade på lite ponnydressyr eftersom jag sponsrade en klass. Lise, som är hoppryttare som jag ibland rider med, vann en klass med sin ponny! 

Vid 12 rullade vi mot Ånge, när vi kom fram packade vi upp och sen gjorde vi iordning Danny. På framridningen till första klassen, som va en LA:3, kändes han lite seg. Det var ganska tungt underlag så skrittade mest innan jag fick gå in i kollectingring eftersom han kändes så pass fin och mjuk i sidorna. Försökte få honom att ta i lite mer men han blev mer bara hastig vilket i travdelen i programmet. Galoppen va väldigt fin. Dom missar vi har är kommunikation eftersom vi inte känner varandra än. Vi landade på ca 66% och vann klassen! 
Inför andra kändes det inte alls bra, programmet, Msv C:2, blir ganska svårridet med en så stor häst som man inte riktigt känner. Vi hade lite fler missar i den här klassen men drygt 64%, färdigkvalad till Msv B och en fin andra plats! Så nöjd!

   

   

Åsbygdens RF 1/5

Idag var det alltså äntligen dags för tävling igen och debut med fina Danny. Va riktigt nervös innan med det släppte direkt när jag hoppade upp då han kändes väldigt fin redan när jag kortade tyglarna. Något laddad och stark men annars så kändes det väldigt bra.  

När jag gick in på banan inför LA:3 blev han lite spänd och jag red inte riktigt som jag brukade. Han blev lite hastig men jag är ändå jättenöjd med våran debut. Procenten landade på 72,7% och vi vann klassen med drygt 10%. Så himla roligt!
När jag red fram till nästa klass, Msv C:1, försökte jag få igenom sidorna ytterligare lite till. Red lite skolor, men galopperade ganska mycket för att få han att spänna av. Inne på banan blev han lite spänd igen. Programmet flöt fint, och lite mer avspänd i den här klassen. Resultatet blev 70,2%. Vi vann även denna klass, fina Danne.
Sedan dags för Benny bus. Han kändes bättre än tidigare i veckan även om han reste lite grann. Halterna känns omöjliga ibland… Men hade ändå en fin känsla när jag kom in på banan. La honom lite lägre bara för att inte locka fram det dumma när han spänner till. Inridningen gick bra men sen ställer han sig i första hörnet… När jag väl fått iväg honom så la jag honom väldigt låg men han trummade på väldigt bra. Traven fick inte så höga poäng men galoppen bestod nästan bara av 7or. Resultatet blev 58,6% och vi var bara några ynka poäng från vinst trots denna resning. 
Så stolt över fina Danny, han är verkligen en stjärna och visste precis vad som gällde idag. Men nästan ännu mer nöjd med Benny som såhär tidigt på säsong genomför nästan ett helt program, nu kan det bara bli bättre! 
   

                           

Knoppat och klart

Båda hästarna är knoppade och klara, jag skrev första klassen en LB:2, nu är det snart dags för mig!!