Om mig

Som många säkert förstått heter jag Johanna Bergqvist och mitt stora intresse här i livet är hästar. Hästar har funnits i mitt liv under många år då vi inom familjen haft flertalet travhästar. Dock är det de senaste 6 åren jag fastnat för ridning och då främst dressyr. Min stora dröm är att få jobba med hästar och driva en egen verksamhet, mitt företag startade jag upp hösten 2014 , men då som ett UF-företag via skolan, känns iallafall som ett stort steg i rätt riktning. I juni 2015 tog jag studenten från Teknikprogrammet och i augusti 2015 började jag plugga till Equipment Coach på distans.

Jag bor i Östersund, Jämtland tillsammans med min mamma som är lika hästtokig som mig och när vi inte är i stallet kretsar de allra flesta konversationer kring hästar ändå. Mamma är till stor hjälp i min satsning mot eliten då hon också, precis som jag, är otroligt ambitiös, målmedveten och vill hela tiden utvecklas. Hon är även hästmassör vilket gör att mina hästar alltid är mjuka och fina. När ni inte hittar mig i stallet eller på skolan så hänger jag på gymmet då jag tror att det är en stor fördel om man tränar styrka och kondition för att bli en bättre ryttare.

Just nu har jag två hästar, Benzinger och Day´s son TS. Benzinger flyttade till mig den 7 februari 2012 och vi har haft en tuff resa tillsammans men är nu ett riktigt bra team och lär känna varandra bättre och bättre för varje dag som går. Day´s son TS flyttade till oss den 8 mars 2015 som en läromästare för både mig och mamma.

Jag är en tjej med stora åsikter och tankar, jag är absolut inte rädd för att säga vad jag tycker och tänker. Något man ibland får ta en hel del skit för, men jag är den jag är och jag tänker inte ändra på mig för det. Många skulle nog se mig som en person som tar mycket plats, själv kallar jag mig otroligt social som inte tar åt mig av saker som trycker ner mig.

Som ryttare är mitt stora mål att försöka kvala till Young Rider – SM 2016. Det kommer bli svårt och det kommer krävas en hel del tid, men förhoppningsvis kommer det vara värt varenda liten sekund av resan. Jag siktar mot stjärnorna så kanske jag landar i grantopparna!

”What you can not do with a smile, you can not achieve with tears. Always be cheerful.”
Det klockrena citat är sagt utav min stora förebild inom denna sport, Patrik Kittel.

Några utav mina meriter:
- Vinnare Sogeti Ponnydressyr Cup 2012
– DM-silver C-ponny 2013
- SM-silver i LA-championatet under New Forest – SM 2013
– Vinster upp till och med LA:4, startat LA:P1 (ponny
– Vinster upp till och med LB+5 hoppning, startat LA (ponny)
- Vinster upp till och med Msv B dressyr (häst)
- Vinster upp till och med 1 meter hoppning (häst)
- Startat nationell PSG
– Kvalat Intermediarie I
– Vinst Anders Tillbergs minnespris 2015

- Dressyrritter över 73%